Pulled chicken met aardappelgratin
40 minuten bereidingstijd
3,5 uur in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 120 ºC. Leg de kippenbouten dicht tegen elkaar in de ovenschaal of braadslede. Besprenkel ze met 6 eetlepels olijfolie
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de bouten. Snijd de citroen in plakjes en leg ze op de kip. Leg er ook 8 takjes rozemarijn op en schenk de wijn erover
- Dek de ovenschaal of braadslede af met aluminiumfolie en vouw goed dicht zodat er geen vocht kan ontsnappen. Gaar de kippenbouten 3 uur in de voorverwarmde oven
- Neem de kip uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verhoog de oventemperatuur naar 220 ºC. Snijd de ciabatta een paar maal in. Besprenkel de inkepingen met de resterende olijfolie. Steek her en der een toefje rozemarijn in de inkeping en bestrooi het brood met wat (zee)zout. Leg het brood op de bakplaat. Zet er de gratins bij
- Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Neem de ciabatta na 6-8 min., als het brood goudbruin en krokant is, uit de oven. De gratins hebben 20-25 min. baktijd nodig
- Verwijder intussen het vel van de kippenbouten en trek met twee vorken het vlees in plukjes van de botten. Schep het vlees door de baksappen in de ovenschaal of braadslede. Meng de kruiden met de sjalot door de zure room. Voeg peper naar smaak toe
- Verdeel het kippenvlees over 8 borden. Zet er de gratins en een schaaltje kruidencrème bij. Serveer met het rozemarijnbrood en bijvoorbeeld een salade van kerstomaatjes
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 790 kcal
- 49 g vet waarvan 19 g verzadigd
- 52 g koolhydraten
- 31 g eiwit
- 4 g vezels
- 2,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen